Translate

środa, 14 maja 2014

Zupa brokułowa na serkach topionych


Zupa brokułowa na serkach topionych


Składniki

  • Na 3 litry wody -
  • 1 szt sporego brokułu lub 2 małe
  • 2 szt marchewki
  • 1 szt pietruszka
  • 6-8 szt ziemniaków
  • 3 lub 4 serki topione śmietankowe lub ze szczypiorkiem
  • 3 łyżki cebulki podsmażonej na patelni  lub szczypiorku
  • 2 szt rosołku z kostki
  • płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz, sól do smaku
  • koperek

Etapy przygotowania

Do wody wrzucić wszystkie warzywa i rosołki, podgotować aż będą miękkie. Brokuł można dodać troszkę później żeby się nie rozgotował. Serki pokroić czy połamać i wrzucić do zupy aż się rozpuszczą. Wsypać cebulkę, zagotować i przyprawić, zupę podawać posypaną koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF