Translate

niedziela, 25 maja 2014

Ryba po Grecku


Składniki:
3 marchewki
2 średnie pietruszki
7-8 filetów z ryby
kawałek selera
por
2 duże cebule
1 duży koncentrat
keczup pikantny (ja używam z włocławka)
3 listki laurowe
kilka kulek ziela angielskiego
sól, pieprz
1 kostka rosołowa

Wykonanie:
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do garnka, kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wody i zalać warzywa (równo z warzywami nie więcej) i gotować a małym ogniu.
Rybę posolić, obtoczyć w jajku i mące i smażyć odkładając później na talerz, cebulę i por pokroić w półkrążki i podsmażyć na patelni odrobinę soląc a następnie dodać do warzyw które jak się zaczną gotować też odrobinę solimy i dodajemy pieprz, gotować chwilę i później dodać koncentrat i keczup do smaku (keczupu pół małego słoiczka).
Na koniec posmakować i ewentualnie doprawić, układać w pojemniku warzywa na to rybę  i tak na przemian, na wierzchu muszą być warzywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF