Najprostszy
przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć
konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak.
Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.
Składniki
ilość
porcji: 4
- 1/2 l mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 duże jabłka
- olej do smażenia
Metoda przygotowania
1.
|
Jabłka
obrać i pokroić w plasterki.
|
|
2.
|
Pozostałe składniki
zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość.
|
|
3.
|
Smażyć na
złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz