Translate

środa, 14 maja 2014

Racuchy z jabłkami bez drożdży





Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną. 







Składniki
ilość porcji: 4
  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 duże jabłka
  • olej do smażenia
Metoda przygotowania
1.
Jabłka obrać i pokroić w plasterki.



2.
Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość.



3.
Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF