Translate

niedziela, 8 czerwca 2014

Sałata parzona z boczkiem



Składniki:
2 główki sałaty
20dkg świeżego boczku
koper
szczypior
śmietana
sól
około 2 łyżki octu spirytusowego
cukier do smaku
woda


Wykonanie:

Sałate myjemy i rwiemy na kawałki ,kroimy koperek i szczypior i wrzucamy to do miski.
Na patelni smażymy pokrojony w kostke boczek.
Jak sie wysmaży odstawiamy aby ostygł, potem dodajemy do tego  ocet i gotujemy to przez 1-2 min., dolewamy troszke wody i czekamy az sie zagrzeje i tym zalewamy salate.
Nastepnie dodajemy śmietanę , cukier i sól do smaku.
 Sałata ma być słodko kwaśna i jest idealna np. do grilla.

1 komentarz:

  1. Zrobiłam, zjadłam jest zajefajna. Polecam do grilla i pieczonego mięsa

    OdpowiedzUsuń

Print

Print Friendly and PDF