Translate
niedziela, 8 czerwca 2014
Sałata parzona z boczkiem
Składniki:
2 główki sałaty
20dkg świeżego boczku
koper
szczypior
śmietana
sól
około 2 łyżki octu spirytusowego
cukier do smaku
woda
Wykonanie:
Sałate myjemy i rwiemy na kawałki ,kroimy koperek i szczypior i wrzucamy to do miski.
Na patelni smażymy pokrojony w kostke boczek.
Jak sie wysmaży odstawiamy aby ostygł, potem dodajemy do tego ocet i gotujemy to przez 1-2 min., dolewamy troszke wody i czekamy az sie zagrzeje i tym zalewamy salate.
Nastepnie dodajemy śmietanę , cukier i sól do smaku.
Sałata ma być słodko kwaśna i jest idealna np. do grilla.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zrobiłam, zjadłam jest zajefajna. Polecam do grilla i pieczonego mięsa
OdpowiedzUsuń