Translate
środa, 21 maja 2014
Ciasto z kaszy mannej
Składniki:
1litr mleka
1szklanka kaszy mannej
1 kostka prawdziwego masła śmietankowego
1 szklanka cukru
2 czubate łyżki kakao
herbatniki na dno i na wierzch
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem i masłem, dodać kakao, później pomału dodawać kaszkę, przegotować i wylać
gorące na herbatniki i przełożyć nimi z wierzchu.( można dodać bakalie)
Polewa:
3 łyżki kakao, 3 łyżki palmy, 3 łyżki cukru, 3 łyżki wody.
Włożyć wszystko do rondelka i rozpuścić ( nie może się zagotować)
składniki są na 3/4 dużej blachy, na dużą blachę wziąść 11/2 skałdników.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz