Translate

niedziela, 25 maja 2014

Sernik na zimno


Składniki:
1 kg zmielonego twarogu
2 śmietany kremówki 250ml
2 cukry waniliowe
cytryna
rodzynki
owoce z kompotu lub świeże
1 i 1/2 dużej paczki żelatyny
1 szklanka cukru
herbatniki
2 galaretki
2 śmietan fixy

Wykonanie:
Biały ser włożyć do dużej miski, wsypać cukier, dodać sok z cytryny i otartą skórkę, cukier waniliowy i wszystko utrzeć na jednolitą masę mikserem.
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie rozpuszczając później na parze lub bardzo małym ogniu, 
śmietanę ubić na gęsto dodając śmietan fixy, dodać do ciasta razem z żelatyną i dokładnie zamieszać.
wyłożyć na herbatniki a na wierzch wylać galaretkę, schłodzić w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF