Translate

sobota, 1 grudnia 2018

Schab w 5 minut do kanapek


Schab w 5 minut

1,30 schabu bez kości
6 łyżek soli
3 czubate łyżki majonezu
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
2-3 listki laurowe


do garnka wlać zimną wodę około 3 litry tak żeby zakryła mięso i wszystkie przyprawy
(czosnek przekroić na 2) wymieszać, włożyć schab do zimnego.
Włączyć gaz i jak się mięso zgotuje (z zegarkiem na ręku) gotować 5 minut, po tym czasie wyłączyć i zostawić do całkowitego wystygnięcia (około 6 godzin)
Jak wystygnie ponownie wstawić na gaz i gdy się zagotuje gotować 5 minut i znowu wyłączyć.
Wyciągnąć jak będzie zimny, najlepiej zostawić na noc.
to przepis na własnoręcznie zrobioną wędline do kanapek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF