Pączki
angielskie z serkiem homogenizowanym
Składniki:
- 250g waniliowego serka homogenizowanego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
-1 łyżka masła
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania (lub np. wiórki czekoladowe)
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pączki angielskie są łatwe w przygotowaniu.
- 250g waniliowego serka homogenizowanego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
-1 łyżka masła
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania (lub np. wiórki czekoladowe)
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pączki angielskie są łatwe w przygotowaniu.
Mieszamy ze sobą serek
homogenizowany, jajka, mąkę, masło oraz proszek do pieczenia do
uzyskania masy o dość jednolitej strukturze.
Uzyskane w ten sposób
ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1cm.
Na rozwałkowanym
cieście odciskamy szklanką duże krążki, a następnie w wyciętych
krążkach za pomocą kieliszka wycinamy mniejsze krążki, tworząc
w dużych krążkach dziurki. Resztki ciasta łączymy ze sobą i
powtarzamy czynność wycinania. Pączki smażymy w głębokim
tłuszczu po dwóch stronach. Przed podaniem pączki angielskie
posypujemy cukrem pudrem, polewamy czekoladą lub ozdabiamy według
uznania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz