Translate

piątek, 21 czerwca 2019

Pączki angielskie z serkiem homogenizowanym


Pączki angielskie z serkiem homogenizowanym


Składniki:

- 250g waniliowego serka homogenizowanego 

- 3 jajka

- 1,5 szklanki mąki 

-1 łyżka masła 

-1 łyżeczka proszku do pieczenia 

- cukier puder do posypania (lub np. wiórki czekoladowe)

- olej do smażenia 

Przygotowanie:

Pączki angielskie są łatwe w przygotowaniu. 
Mieszamy ze sobą serek homogenizowany, jajka, mąkę, masło oraz proszek do pieczenia do uzyskania masy o dość jednolitej strukturze. 
Uzyskane w ten sposób ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1cm. 
Na rozwałkowanym cieście odciskamy szklanką duże krążki, a następnie w wyciętych krążkach za pomocą kieliszka wycinamy mniejsze krążki, tworząc w dużych krążkach dziurki. Resztki ciasta łączymy ze sobą i powtarzamy czynność wycinania. Pączki smażymy w głębokim tłuszczu po dwóch stronach. Przed podaniem pączki angielskie posypujemy cukrem pudrem, polewamy czekoladą lub ozdabiamy według uznania. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF