Translate

niedziela, 6 września 2020

Schabowe w sosie

  

składniki:

schabowe

1 cebula

troche oleju do smażenia + plaster masła

vegeta, tymianek, gałka muszkatołowa, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz




mieso podsmażyć na patelni na złoto, na oleju z masłem


na tym tłuszczu smażyć cebule aż będzie czarna po czym przełożyć ją na mięso zostawiając tłuszcz na patelni





dolać wody tyle żeby przykryło mięso i podsypać trochę vegetą 



wlać tłuszcz do mięsa i dodać przyprawy, gdy będzie mało słone można opcjonalnie dodać odrobinę soli. Gotować około godzinę aż mięso będzie miękkie po czym wyjąć mięso i odcedzić tłuszcz przez sitko żeby usunąć cebulę.  Sos zaciągnąć mąką.


w ten sposób można zrobić każde mięso.  Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF