Translate

środa, 4 listopada 2015

Kotlety po Lwowsku



 To jest podstawowy przepis na kotlety po Lwowsku ja go trochę przerobiłam i zamiast świeżego kurczaka zmieliłam mięso które miałam  z rosołu (można zmielić inne które mamy) zamieniając 2 żółtka na całe jajka, wyszły pyszne smacznego :)

 Składniki:
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 30 dkg sera żółtego
  • 1 czerstwa bułka
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 żółtka
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:
Mięso piersi kurczaka zmielić w maszynce, dodać żółtka, starty ser, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę oraz masło i przyprawy. Wyrobić masę mięsną. Formować kotlety (moczyć ręce w wodzie, żeby się nie kleiły), panierować w bułce tartej, smażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF