Translate

piątek, 8 maja 2015

Klopsy z resztek kurczaka



Klopsy z kurczaka

Składniki:
3-4 piersi z kurczaka który nam został z obiadu (może być gotowany lub smażony, ja pomieszałam oba)
2 kromki rozmoczonego odciśniętego chleba,
2 jaja
1/2 dużej cebuli
5-6 sporych pieczarek
pół dużej papryki (kolor obojętny)
pieprz, przyprawa do kurczaka, garść koperku, mniejsza garść majeranku, łyżka czerwonej vegety.

Wykonanie:
mięso z kurczaka zmielić w maszynce, pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, paprykę również kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki, cebulę oraz papryke podsmażamy na patelni i dodajemy do miski z kurczakiem i resztą składników,i posiekanym koperkiem, formujemy klopsy i jeśli ktoś lubi to obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF