Klopsy z kurczaka
Składniki:
3-4 piersi z kurczaka który nam został
z obiadu (może być gotowany lub smażony, ja pomieszałam oba)
2 kromki rozmoczonego odciśniętego
chleba,
2 jaja
1/2 dużej cebuli
5-6 sporych pieczarek
pół dużej papryki (kolor obojętny)
pieprz, przyprawa do kurczaka, garść
koperku, mniejsza garść majeranku, łyżka czerwonej vegety.
Wykonanie:
mięso z kurczaka zmielić w maszynce,
pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę obrać i
pokroić w drobną kostkę, paprykę również kroimy w drobną
kostkę.
Pieczarki, cebulę oraz papryke
podsmażamy na patelni i dodajemy do miski z kurczakiem i resztą
składników,i posiekanym koperkiem, formujemy klopsy i jeśli ktoś
lubi to obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na delikatnie
złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz