Translate

środa, 31 grudnia 2014

zapiekanka z makaronu


Składniki:
makaron ( obojętnie jaki) tyle żeby było do małej foremki
tarty ser, pół laski dobrej kiełbasy, 1 duża cebula, pół papryki, kilka plastrów żółtego sera,
sól, odrobina czarnego pieprzu, około łyżka bazylii, olej do smażenia.


Wykonanie:
ugotowany makaron przełożyć do miski, paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do makaronu tak samo tarty żółty ser, kiełbasę pokrojoną w kostkę i cebulę pokrojoną w piórka usmażyć dodając sól i odrobinę pieprzu.
Dodać do reszty składników, dobrze wymieszać dodając bazylię i przełożyć do foremki przykrywając
plastrami sera, piec w piekarniku aż ser się rozpuści i przyrumieni w temperaturze 180 stopni C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print

Print Friendly and PDF